Amazon’da 9,000 km!

Boğulma tehlikesi, silahlar ve timsahlar… Turistik gezi değil, gerçek bir macera.

amazon nehri

Britanyalı ve Amerikalı maceracılardan oluşan ekibimiz Brezilya’yı baştan sona, sadece insan gücü kullanarak geçiyorlar ve önlerinde 9000 km. yol var. Yolculuk sırasında neler mi oluyor? Uyuşturucu kaçakçısı zanlısı oldular, bir yük gemisinin pervanelerinde parçalanmaktan son anda kurtuldular ve bunları yaparken bir yandan da Amazon ile boğuştular.
Tam 158 gün yürüdüler, kürek çektiler ve en sonunda, Amazon’un Atlantik’le buluştuğu Belem’e vardılar.
Maceracılardan Aaron Chervenak, Noel’i hastanede, vücudundaki parazit ve kurtlardan temizlenerek geçirdi ama “gerçekten çok masalsı bir macera oldu,” diyordu hala.

Jungle Trek - Amapá, Brazil

İkisi de 32 yaşında olan Aaron Chervenak ve yol arkadaşı Gareth Jones, hayatlarındaki belki de en radikal kararı aldılar; 2012’de saygın işlerinden istifa ettiler ve kendilerini Amazon macerası için hazırlamaya başladılar.
Yolculukları, Brezilya’nın Venezuela ve Guyana sınırındaki Rio Mau’da küçük bir raftla başladı. Daha sonra 5 metre boyundaki alüminyum bir kano ile yola devam ederek Rio Branco, Rio Negro ve Rio Amazonas üzerinden Belem’e ulaştılar.

amazon-nehri-macera-brezilya-kamp-ates

Yolculuk, doğa gezisinden çok bir macera filmini andırıyordu.
“Manaus Limanı’ndan 40 km. kadar uzaktaydık ve güçlü bir fırtına bizi suyun içinde çalkalıyordu. Suyla ve tekneyle boğuşa boğuşa yola devam ettik,” diye anlatıyor Gareth Jones.

“Dev bir konteyner gemisine yanaşmıştık. Biz yanaştığımızda gemi demir atmıştı. Tam arkasındayken motor çalıştı ve pervaneler dönmeye başladı. Parçalanmamız an meselesiydi. Neyse ki adamlar bizi zamanında fark ettiler ve pervaneleri son anda durdurdular.”
Nehirde ilerlemeye devam ettiler ve bu sefer de yerel güvenlik birimleri ile başları derde girdi.

Hatıra fotoğrafı dediğin böyle olur.
Hatıra fotoğrafı dediğin böyle olur. © Skeeto Lounge 2014

“Nehirde hızla ilerliyorduk ve aniden, üzerimize doğrulmuş beş tane silah ve bağıran adamlarla karşılaştık. Korkudan kürekleri suya atıp ellerimizi havaya kaldırdık ve ne olduğunu anlamaya çalıştık,” diyor Aaron Chervenak.
“Daha sonra Obidos’un bir kaçakçı geçiş noktası olduğunu ve bizi durduran yerel polisin de bizi, Kolombiya’dan kokain getiren kaçakçılar sandığını anladık. Onlara derdimizi anlatana kadar bütün eşyalarımızı didik didik aradılar fakat sonra iş tatlıya bağlandı.  Birbirimize Facebook hesaplarımızı verdik ve el sıkışıp oradan ayrıldık,” diye devam ediyor.

Gündüzleri durmadan yol aldılar ve çoğu zaman 15 dakika kestirerek ayakta kalmaya çalıştılar. Geceleri ise kan emici sivrisineklerle boğuştular. Her günün sonunda kamp kurmak için kuru bir yer bulmak, yılan kontrolü yapmak, ateş yakmak, hamakları kurmak ve kameraları şarj etmek gibi rutin işlerle uğraştılar.

“Geceleri hamağınızı düzgün kurmazsanız, yağan yağmur içeri sızıyor ve sabah uyandığınızda sivrisinek saldırısı sonucu akan kanınız ve yağmur suyu üzerinizden Burgundy şarabı gibi akıyor.”
Bütün zorluklarına rağmen ekibimiz, vahşi doğada unutulmaz deneyimler yaşadı. Ormanda günlerce tek başlarına kaldılar, yerli kabilelerle yaşadılar, onlarla timsah avına gittiler ve 4 metre boyunda dev bir de timsah yakaladılar.

Timsahlarla dostluk.
Timsahlarla dostluk. © Skeeto Lounge 2014

Brezilya’da 9000 km. etkinliği hala devam ediyor, geriye 5638 km. kaldı ve yolun bundan sonrası yürüyerek ve bisikletle geçilecek. Maceracılarımızın yolları uzun, hedefleri ise 15 ay içinde Uruguay sınırına ulaşmak.
Yolculukla ilgili en taze bilgiler için takipte kalın!

Medeniyete adım adım...
Medeniyete adım adım… © Skeeto Lounge 2014

 

Kaynak:http://www.redbull.com/

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir