BORÇKA KARAGÖL TABİAT PARKI

Artvin ili sınırları içinde yer alan Karagöl 368 ha. alana sahip olup, 14.08.2002 tarihinde Bakanlar Kurulu’nca Tabiat parkı olarak ilan edilmiştir. Karagöl, bir heyelan gölüdür ve 19.yüzyıl başlarında, bugünkü “Klaskur (Aralık) Yaylası”nın yakınlarındaki bir tepenin heyelan sonucu Klaskur (Aralık) Deresi’nin önünü kapatmasıyla oluşmuştur.
Aralık köyü’nde tarihi eski taşköprü bulunmaktadır. Aralık, Atanoğlu ve Karşıköy köyleri sınırları içerisindeki gölü kuş bakışı gören ve yaz aylarında kullanılan Heba ve Aralık-Atanoğlu Yaylaları yer almaktadır. Göl, erozyon nedeniyle dolma tehlikesiyle karşı karşıyadır.

Borçka Karagöl, kamp ve karavan turizmi için ideal bir yerdir. Mevcut alan içerisinde işletmeci tarafından işletilmekte olan 20 yatak kapasiteli bir misafirhane bulunmaktadır. Alana giren ziyaretçi sayısı yıllık ortalama 20.000 kişidir.

Artvin ilinden 57 km ilk 51 km’si asfalt olup son 6 km’si doğal park taşlı yoldur.

Karagöl’e 5-10 km uzaklıkta yer alan pansiyonlarda konaklayabileceğiniz gibi dilerseniz Karagöl Milli Park alanında çadır da kurabilirsiniz.

borçka karagöl 2

Kendi çadırınızı kurmak isterseniz çadır başına 20 TL.

Çadır kiramak isterseniz: 2 kişi 50 TL, 3 kişi 60 TL’dir. 1 kişilik ücret olmadığı için minimum ödemeniz gereken ücret 50 TL olacaktır.

  • Motosiklet : 6 TL
  • Araba : 9 TL
  • Minibüs : 25 TL

 

 

İlk Yorumu Siz Yapın

  1. mehmet
    Eylül 6, 2016
    Yanıtla

    merhaba,
    Bu karagök kamp alanında duş imkanı bulunuyor mu ? Mehmet

  2. buğra atalay
    Kasım 9, 2016
    Yanıtla

    kimse yolun durumu ile ilgili bilgi vermemiş.
    borçka merkezden camili yolunu takip ediyorsunuz birden karagöl 6 km diye yol ayrılıyor.
    çok dar, çok virajlı ve kilit taş döşeli bir yol. Minibüs ile 9 kişi 6 Kasım Tarihinde gitmeye çalıştık. Yol ayrımından sapar sapmaz iklim değişti virajlarda kayıp aracı düşüreceğim diye çok endişelendim geri dönmek istedim dönmek mümkün değil tek aracın zor sığacağı bir yol. Mecbur ilerlemek zorunda kaldım sonrasında dağcı bir ekiple karşılaşıp yolun durumu hakkında bilgi aldık. Yol komple karla kaplı çıkamassınız 3.5 km tabelasını kesinlikle geçmeyin dediler saolsunlar. araçta bulunanları indirip karla kaplı dar yolda bulduğumuz bir genişliği kullanarak aracı çevirdik.
    Mevsim şartlarından dolayı gidip göremedik. İyide yazın gitsek yolda bir araçla karşılaşsak ne yapcaz yol vermek için 3 km geri geri mi gitmeliyiz. Tam bir facia…

    Motorsiklet veya ATV ile girilmesi gerek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir