Marmara Bölgesi Kamp Alanları

Erikli Yaylası Kamp Alanı

DSC_0251

 

Kamp yeri: Erikli Yaylası ( Yalova – Çınarcık )

Tesis: Var

Su kaynağı: Var ( Temiz içme suyu )

Uygun mevsim: İlkbahar, yaz, sonbahar

Bitki örtüsü: Ormanlık alan, Çam, kayın, gürgen ağaçları. meşe

İstanbul’a uzaklığı: 200 kilometre

Merkeze uzaklığı: Yalova – Çınarcık 11 kilometre

Ulaşım: Yalova üzerinden Çınarcık ilçesine gelindikten sonra çınarcığın içinden Teşvikiye köyüne ulaşılıyor. Köyün içinden asfalt yol yaylaya kadar gitmektedir. 

Bölge Hakkında Bilgiler: Erikli yaylası denizden 600 metre yüksekliğinde bir düzlük. Çadır kampı yapmak için en ideal yerlerden biridir. Kamp bölgesinde geniş düzlükler, sık ormanlar, bir dere, üç büyük şelale ve çok güzel doğal çevre mevcuttur. (Asfalt yol yapılmadan önce çok daha güzeldi.) Kamp alanına Teşvikiye köyünden araçla gelebileceğiniz gibi, asfalt yoldan veya orman içi patikadan iki saatlik yürüyüş ile de ulaşabilirsiniz. Bölgede milli parklara ait bir, iki tesis mevcut ( lavabolar gibi ) fakat tesislere güvenerek gitmenizi önermiyoruz. Yaz aylarında bölgedeki iki şelalede yüzme imkânı bulabilirsiniz. Bir tanesi kamp bölgesinden, derenin açış istikametinin tersine 15 -20 dakikalık bir yürüyüş ile varabilirsiniz. Burada üst üste iki adet şelale mevcut, üstteki şelalede (derinlik 1,5 metre civarı) yüzme imkânı bulabilirsiniz. Diğer şelale kamp alanından çıkıldığında derenin açış istikametinden 15-20 dakikalık yürüyüş ile varabileceğiniz bir şelaledir. Bu şelalenin havuzunun derinliği 4 -5 metre civarındadır. Şelaleye sarp kayalık bir alandan inerek ulaşılıyor. Erikli yaylası dağ havası soluyarak kamp yapabileceğiz güzel bir bölge, yaylaya bir saatlik mesafede başka bir yayla olan Delmece yaylası bulunmaktadır.

erikli     erikli-selale   erikliyaylasi    DSC_0246

 

Sülüklü Göl Kamp Alanı

Sülüklü Göl Kamp Alanı

SÜLÜKLÜ GÖL TABİAT PARKI  KAMP ALANI 


Kamp yeri:
Sülüklü Gol Tabiatı Kuruma Alanı & Sakarya – Akyazı,  Bolu – Mudurnu

Tesis: Yok

Su kaynağı: Var ( Temiz içme suyu )

Uygun mevsim: İlkbahar, yaz, sonbahar

Bitki örtüsü: Ormanlık alan, Çam, kayın, gürgen ağaçları

İstanbul’a uzaklığı: 230 kilometre

Merkeze uzaklığı: Sakarya – Akyazı 40 kilometre

Ulaşım: Sakarya geçildikten sonra TEM Akyazı çıkışında ayrılıp, Akyazı ilçe merkezine girilmeden, Akyazı – Mudurnu yolundan ( D140) devam edilir. Dokurcun sapağından Dokurcun yönüne devam edilir. Dokurcun geçildikten 3 -4 kilometre sonra tavşan suyu mevkiinde Sülük Göl ayrımına gelinir. Sağda Milli Parklar tabelasını rahatlıkla görebilirsiniz. Orman içi toprak araç yolundan 9 kilometre gittikten sonra göle ulaşılıyor.  

Bölge Hakkında Bilgiler: 1700 yılların başında meydana gelen heyelan sonucu oluşan Sülüklü Göl, ismini göle alabalık bırakılmadan önce gölde yaşayan sülüklerden almaktadır. Aileniz veya arkadaşlarınız ile çadır kampı yapmak için ülkemizde bulunan en güzel yerlerden biridir. Sülüklü Göl Tabiatı Koruma Alanı bir milli parktır. Sülüklü göl bir çanağın ortasındadır. Etrafını hâkim tepeler çevrelemiştir. Orman içi doğa yürüyüşü parkurları ve yaylalar bölgede çokça vardır. Gölde yüzmek ve balık tutmak doğal olarak yasaktır. Araçlarınız ile kamp alanına kadar ulaşmak mümkündür. Bölgede konaklaya bileceğiniz veya yemek yiyebileceğiniz bir tesis yoktur. Yalnız yaz aylarında yerli halk göl çevresinde yiyecek ve içecek hizmeti vermektedir. Kış aylarında profesyonel dağcılık grupları bölgede kamp yapabilir.  Gölün deniz seviyesinden yüksekliği 1055 metredir. 

Sülüklü Göl

Kuzu Yaylası Milli Parkı Kamp Alanı

Kuzu Yaylası Milli Parkı Kamp bölgesi

KUZU YAYLASI  KAMP ALANI 

Kamp yeri: Kocaeli – Kartepe Kuzu Yayla Milli Parkı

Tesis: VarSu kaynağı: Var ( Temiz içme suyu )

Uygun mevsim: İlkbahar, yaz, sonbahar

Bitki örtüsü: Ormanlık alan, orman gülü, kayın, gürgen ağaçları

İstanbul’a uzaklığı: 135 kilometre

Merkeze uzaklığı: İzmit’e 30 kilometre

Ulaşım: İzmit üzerinden Kartepe ilçesi Marşukiye Mahallesi üzerinden veya Sapanca ilçesi Marşukiye Mahallesi üzerinden Kartepe Kuzu Yaylası Milli Parkına ulaşılabilir. Milli parka giriş ücrete tabidir.

Bölge Hakkında Bilgiler: Kocaeli bölgesinin en güzel milli park alanı olan kuzu yayla milli parkı dev kayın ormanlarının ortasında kalmış bir alandır. Milli parklara ait bir tesisin de kamp bölgesinde mevcut. Çeşitli ihtiyaçlarınızı bu tesiste ( lavabo, yiyecek v.b. ) gidermeniz mümkün. Kamp alanına 1 saat uzaklıkta Kartepe Green Park Otel ( kayak merkezi ) bulunmaktadır. Stabilize araç yolu kullanarak park içinden otele araçla da gidilebilir. Yine kamp bölgesine 2 saat yürüyüş mesafesinde 1602 metre yüksekliğindeki Kartepe Zirvesi bulunmaktadır. Hafta sonları milli park bölgesine çok sayıda ziyaretçi gelmektedir.

Kaya Üstü Yaylası Kamp Bölgesi

Kaya Üstü Yaylası Kamp Bölgesi

KAYA ÜSTÜ YAYLASI KAMP ALANI

Kamp yeri: Kaya Üstü Yaylası – Kocaeli

Tesis: Yok

Su kaynağı: Temiz su kaynağı bulunmaktadır.

Uygun mevsim: İlkbahar, yaz, sonbahar

Bitki örtüsü: Ormanlık ve çayırlık alan, gürgen, meşe, kayın ormanları

İstanbul’a uzaklığı: 130 kilometre

Merkeze uzaklığı: İzmit’te 35 kilometre

Ulaşım: İzmit üzerinden Yuvacık Mahallesi, Yuvacık Barajı, Tepecik Köyüne oradan da Kaya Üstü Yaylasına varılır.

Bölge Hakkında Bilgiler: Kaya üstü yaylası Tepecik köyünün güney doğusunda kalan kayalık alanın arkasındaki yayladır. İzmit körfezine ve bölgeye hakim bir yayladır. Eskiden kullanılan iki tane yayla evi bulunmaktadır. Yayla sık ormanların içindedir. Tepecik köyünden sonra 7 kilometre kadar toprak araç yolunu takip ettiğinizde yaylaya varabilirsiniz. Doğa yürüyüşü alanların ortasındaki yayla, kamp yapmak için ideal bir yerdir.  

Aytepe Kamp Alanı

AYTEPE  KAMP ALANI


Kamp yeri:
Kocaeli – Aytepe ve Ayı Tepe

Tesis: Var – ( Özel kamp alanı ve mesire yeri mevcut )

Su kaynağı: Temiz su kaynağı bulunmaktadır.

Uygun mevsim: İlkbahar, yaz, sonbahar

Bitki örtüsü: Ormanlık ve çayırlık alan, orman, gürgen, meşe, kayın ormanları

İstanbul’a uzaklığı: 135 kilometre

Merkeze uzaklığı: İzmit’te 25 kilometre

Ulaşım: İzmit üzerinden Yuvacık Mahallesi, Yuvacık Barajı, Servetiye Camii Köyüne oradan da Aytepe’ye varılır.

Bölge Hakkında Bilgiler: Samanlı dağlarında bulunan Aytepe 950 metre rakımlı bir mahalle ve geniş çayırların bulunduğu bir alandır. Soğuk dere kanyonuna hâkim sarp kayaların üstündedir. Kanyona hâkim Ayı tepe 994 metre kamp alanına 10 dakikalık yürüyüş mesafesindedir. Aytepe kamp bölgesi eko turizm için ideal bir bölgedir. Kamp alanın etrafı mağaralar, kanyonlar ve trekking alanları ile çevrilidir. Aytepe’de Veysel Candan abimizin özel kamp alanı bulunmaktadır. Bölgede Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait Soğuk Su tesisleri ve yararlana bileceğiniz mesire yeri bulunmaktadır. Temiz su kaynağı ve tuvaletler mevcuttur.  

Veysel Dayının yeri: Ahmet Candan tel: 0 536 599 4537

Aytepe Kış Kampı - İGLO

MOLLA YAKUP ÇAYIRI KAMP ALANI


Kamp yeri:
Kocaeli – Kartepe Kuzu Yayla Milli Parkı

Tesis: Yok

Su kaynağı: Yok ( Temiz su milli park girişinden alınabilir. )

Uygun mevsim: İlkbahar, yaz, sonbahar

Bitki örtüsü: Ormanlık alan, orman gülü, kayın, gürgen ağaçları

İstanbul’a uzaklığı: 140 kilometre

Merkeze uzaklığı: İzmit’e 35 kilometre

Ulaşım: TEM Sapanca sapağından ayrıldıktan sonra Marşukiye tabelasını takip ederek köy içine girilir. 10 kilometrelik bir tırmanıştan sonra Kartepe Kuzu Yayla Milli Parkına varılır. Park içindeki tesislerin sol tarafından 3 kilometre kadar tırmanış devam ettirilir.

Bölge Hakkında Bilgiler: Kocaeli bölgesindeki en güzel ve sakin çadır kampı yapabileceğiniz bölgelerden biridir. Kamp alanında su olmayışından dolayı fazla insan gelmemektedir. Kuzu yaylasına göre susuz olması dezavantaj gibi görünse de bölgedeki hakim tepelere ve gezilecek yerlere yakın olması büyük avantajıdır. Kartepe ( 1602 metre ) zirvesinin hemen güneyinde kalan Molla Yakup Çayırı, dev kayın ağaçlarının arasında kalmış bakir bir alandır. Kamp alanının yüksekliğinden dolayı akşamları serin olur. Kamp alanının çevresinde çok sayıda doğa yürüyüşü parkuru bulunmaktadır.

Yazan ve Fotoğraflayan : Mehmet Demir

Menekşe Yaylası Kamp Alanı

 Menekşe Yaylası Kamp Bölgesi


MENEKŞE YAYLASI KAMP ALANI 

Kamp yeri: Kocaeli – Menekşe Yaylası

Tesis: Yok

Su kaynağı: Temiz su kaynağı bulunmaktadır.

Uygun mevsim: İlkbahar, yaz, sonbahar

Bitki örtüsü: Ormanlık ve çayırlık alan, orman gülü,  gürgen ağaçları

İstanbul’a uzaklığı: 130 kilometre

Merkeze uzaklığı: İzmit’e 25 kilometre

Ulaşım: İzmit TEM otoyolunun doğu çıkışından çıkılarak Bursa istikametine gidilir. Araçları ile kamp bölgesine kadar gitmek isteyenler Başiskele’sine bağlı Bahçecik mahallesinden Menekşe yaylasına toprak yoldan ulaşabilirler. Diğer bir yol ise Yuvacık Aytepe üzerinden sırt çantaları ile kamp bölgesine iki saatlik bir yürüyüştür.

Bölge Hakkında Bilgiler: Menekşe yaylası adını bölgede bahar aylarında açan menekşelerden almaktadır. Kamp bölgesinin ortasından yaz aylarında kuruyan küçük bir dere akmaktadır. Kamp alanın etrafı orman içi patika yollarla ve geniş çayırlıklarla çevrilidir. Yaylanın kuzeyinde 1073 metrelik bayrak tepe bulunmaktadır. Yaylada bölge halkının yayla evleri bulunmaktadır. Kamp bölgesine bir saatlik mesafelerde sıcak dere ve soğuk dere kanyonları ve çeşitli mağaralar bulunmaktadır. Bölgeyi iyi bilen eğitimli bir rehber eşliğinde güvenlik önlemleri alınarak buraların görülmesi tavsiye edilir.

İnönü Yaylası Kamp Alanı

İnönü Yaylası Kamp alanı

İNÖNÜ YAYLASI KAMP ALANI

 

Kamp yeri: Pamukova – İnönü Yaylası

Tesis: Yok

Su kaynağı: Temiz su kaynağı bol miktarda bulunmaktadır.

Uygun mevsim: İlkbahar, yaz, sonbahar

Bitki örtüsü: Ormanlık ve çayırlık alan, orman, gürgen, meşe, çam, göknar ormanları

İstanbul’a uzaklığı: Pamukova üzerinden170 kilometre, İzmit 120 kilometre

Merkeze uzaklığı: Pamukova’ya 17, Adapazarı’na 62 km ( İzmit’e 40 km )

Ulaşım: Pamukova ilçe sınırları içinde kalan İnönü yaylası Hüseyinli ve Katırözü köylerinin kullandığı bir alandır. Samanlı Dağlarında bulunan yaylaya Pamukova veya İzmit üzerinden ulaşmak mümkün. Pamukova üzerinden Hüseyinli köyü ve Ercuva yaylası istikameti takip edilmelidir. İzmit üzerinden Yuvacık, Yuvacık Barajı, Aksığın ve Tepecik köyü istikameti kullanılabilir.

Bölge Hakkında Bilgiler: Uzun ve geniş çayırları ve etrafını çevreleyen ormanları, temiz su kaynakları ile İnönü yaylası Marmara bölgesinin ideal kamp alanlarındandır. Yayla ve etrafında irili ufaklı mağaralar ve yürüyüş için patikalar mevcuttur. Derme çatma yayla evlerinin bulunduğu yaylada arada sırada hayvan sürülerine rastlamak mümkündür. Bu sebeple kamp alanında bulunmadığımız sürelerde açıkta yiyecek bırakılmamalıdır. Yuvacık barajına akan Serindere yaylasından doğmaktadır. Sakin bir kamp bölgesi olan yaylanın arada bir sessizliğini motorcular bozabilir.

 

İlk Yorumu Siz Yapın

  1. Temmuz 21, 2016
    Yanıtla

    Böyle muhteşem bir yazıya kimsenin yorum yapmamış olması hayret verici doğrusu. Çok teşekkürler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir