Dünyanın En Acayip 10 Kamp Bölgesi

Baffin Island Expedition 2008

Kamp yapmak macera dünyasında vazgeçilmez bir heyecandır. Eğer dağcılık, tırmanış veya BASE atlayış gibi doğa sporlarına meraklıysanız kamp yapmak sizin için de unutulmaz bir keyif olacaktır. Hele ki kamp yerleriniz aşağıda göreceğiniz maceracılarınki gibi olursa eğlence garanti.

China Caves 2012 - Hong Meigui Expedition to explore giant caves in Wulong County

 

 

Yıldızların altında
Eğer Afrika’daysanız, kamp yapmak için en iyi mekanın aracınızın üstü olması normaldir. Niye mi? Hem Nabib Çölü’nün eşsiz gece manzarasını seyredersiniz, hem de uyurken sizi ziyaret edecek vahşi hayattan korunabilirsiniz.

dunyanin-en-acayip-10-kamp-bolgesi-10

 

Dinlenmek için ideal bir duvar
Stefan Glowacz ve Robert Jasper, Baffin Adası’ndaki kamplarında Buchan Körfezi’nin eşsiz manzarasının tadını çıkarıyor.

Baffin Island Expedition 2008

Buzul manzarasına karşı kamp
Vahşi doğa manzarası görmek için her zaman Kuzey Kutbu’na veya Afrika’nın göbeğine falan gitmek de gerekmiyor. ABD’nin Seattle kentinden kısa bir araba yolculuğu ile gidilen Sahale Buzulu da ki kampta dağcılara mükemmel bir sabah manzarası sunuyor.

DCF 1.0

Karda uyku keyfi
Kar üzerinde kamp yapmak için ne ödül veriliyorsa bu adam kesin onu kazanmıştır. İlla böyle bir gece geçireceğim diyorsanız, aldığınız kamp uyku tulumunun sıfırın altındaki ısılarda da işe yaradığından emin olun.

Winter camping, sleeping in snow, Alaska.

Kayalık tepeler
Eğer tırmanış yapıyorsanız bütün kamp malzemenizi yanınızda taşımak zorundasınız. Ama bazen o kadar yükün arasında bir de kamp çadırı taşımak zor gelebilir. Açık hava ne güne duruyor?

dunyanin-en-acayip-10-kamp-bolgesi-6

Günaydın Cerro Torre
David Lama, Cerro Torre’de kamp çadırsız uyumaya karar vermiş. Aslında bu bir karardan ziyade bir mecburiyet. Çünkü Alpin stil tırmanışta mümkün olduğu kadar hafif ve hızlı olmanız gerekir. Yani, ihtiyacınız olandan fazlasını taşımak akıllıca değil.

dunyanin-en-acayip-10-kamp-bolgesi-5

Fırtına çadırı
Biraz da yanına kamp çadır almayı unutmayanlardan bahsedelim. Alastair Lee ve ekibinin Antartika’daki tırmanışlarında bulabildikleri en iyi kamp yeri, dik bir yamacın dümdüz duvarı.

dunyanin-en-acayip-10-kamp-bolgesi-4

Buz mağarasında kamp
Buz otellerde konaklamak artık çok bilinen ve pahalı bir zevk. Ama usta maceracılar bu keyfi çok önceden keşfetmişlerdi, hem de bedavaya kamp yaparak!

dunyanin-en-acayip-10-kamp-bolgesi-3

Bisiklet ve uyku tulumu
Neden illa da bir çadıra ihtiyacınız olsun ki? Son birkaç yıldır İngiliz maceracı Alastair Humphreys yeni bir akıma öncülük ediyor ve insanları bisikletle yakın mesafelere pedal basıp açık havada konaklayacakları ucuz gezilere teşvik ediyor. Fakat İngiltere’de ufak bir yağmur sorun var. Zaten macera biraz da bu demek değil mi?

dunyanin-en-acayip-10-kamp-bolgesi-2

Kaynak : redbull

 

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir