ANKARA ÇEVRESİNDEKİ EN GÜZEL 5 KAMP ALANI

isik-dagi

Ankara çevresi kamp alanı açısından hiçte düşündüğünüz kadar sınırlı bir bölge değil.Zamanla daha farklı alternatifleri de gezerek öğreneceğiniz kamp alanlarından en güzel 5 tanesini sizler için derlemeye çalıştık.Kış aylarında da konaklamalı tercih etmeseniz bile gezip görmek adına bu listeye ekleyebileceğimiz yerleri yorum bölümüne yazarak yazımızın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.Vakit buldukça ziyaret edip doğanın tadını çıkarmanız dileğimizle…

Çamkoru Göleti Çamkoru Tabiat Parkı

Çamlıdere ilçesi sınırları içinde, Ankara’nın 110 km kuzeybatısında bir tabiat parkıdır. Çamkoru’da kurt, çakal, tilki, tavşan ve yaban domuzu, yırtıcı ve ötücü kuş türleri bulunur. Çamkoru göletinde gökkuşağı alabalıkları ve çeşitli diğer balıklar bulunur. Çamkoru Geyik Üretme İstasyonu doğaya salınmak üzere geyik yetiştirmektedir.

camkoru-goleti2

Soğuksu Milli Parkı

Kızılcahamam ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır ve Ankara merkezine 80 kilometre uzaklıktadır.Arazisi volkanik bir sahadır. Bu nedenle içerisinde bol miktarda sıcak ve soğuk su kaynakları bulunmaktadır ve bunlar kaplıca turizmi açısından da kullanılmaktadır.Özellikle Ankara’da faaliyet gösteren izci gruplarının tercih ettiği bir kamp alanıdır. Milli Park içerisinde çadırlı geceleme yapmak için Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan izin almak gerekebilmektedir. Güvenlik görevlileri, orman yangını ihtimalinin düşük olduğu ve az ziyaretçinin geldiği kış aylarında izin almadan geceleme yapmanızı dikkate almayabilir.

Karagöl – Çubuk

Ankara’ya 74 km Çubuk ilçesine yaklaşık 40 km uzaklıktaki gölün çevresi çam ve dağ kavağı ormanları ile kaplıdır. Karagöl, Çubuk ile Kızılcahamam arasında küçük bir heyelan set gölüdür. Çevresinde piknik yapılabilecek masalar bulunmaktadır. Göl kenarındaki ormanların içinde kaynak suları vardır. Bu sular çıkış noktasında oldukça soğuktur. Hatta kayaların aralarından çıkan suların suyun son derece soğuk olmasından dolayı Ağustos aylarında dahi donduğu görülür. Ormanlık bölgelerde av hayvanlarına rastlamak mümkündür. Tepelerde yaz aylarında bile kara rastlanır.

Güdül Sorgun Yaylası

Çadır kampı için ideal alanlardan biriside göldeki balıklarla ve doğadaki hayvanlarla bolca karşılaşıp vakit geçirebileceğiniz Sorgun Göleti.Göl çevresindeki 7 km’lik yolda oradan kiralaycağınız bisikletlerle tur atabilirsiniz.Kamp alanınızı ağaçlı bölgeye kurmanız açık alandaki rüzgara karşı sizi daha korunaklı kılacaktır sizlere küçük bir tavsiye.

Kızılcahamam Işık Dağı

Işık Dağı Ankara ili Kızılcahamam ilçesi sınırlarında 2057 metrelik bir yükseltidir. Derin ormanları, yayları ve gölleriyle Ankaralı doğa severler için günübirlik hafta sonu yürüyüşleri için çok uygun bir bölge Işık dağı. İçinde bulunduğumuz karlı kış aylarında Orman işletmesinin açmış olduğu, çam ağaçları altındaki yollarda yürümek, hem zevkli hemde çok kolay olacaktır. Aralık, Ocak, Şubat hatta Mart aylarında bile karlı olan Işık Dağı sert ve uzun yürüyüşler yapmak isteyenler kadar kısa karlı bir kış gezintisi yapmak isteyenler için de uygun rotalar sunmaktadır.

SANYO DIGITAL CAMERA sorgun-goleti  karagol1

 

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir