Abant eşsiz doğası ile tatilcilere otelleri ve pansiyonları dışında bir diğer konaklama seçeneği olarak kamp alanlarını sunuyor. Her mevsimde yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden olan Abant özellikle yaz aylarında hem kalabalık kamp gruplarına hem de biraz doğayla biraz da kendiyle baş başa kalmak isteyen kampçılara ev sahipliği yapıyor.
Abant kamp alanları şelalelerden yaylalara kadar pek çok yere yayılmış durumda. Ormanlık alanlarda, dağların yüksek yerlerinde konaklayabilirsiniz. Bölgenin dağlık arazisi kaya tırmanışı, yamaç paraşütü gibi birçok aktivite için bulunmaz fırsattır. Üstelik bulunduğunuz bölgelerin çok yakınlarında bulunan yaylalardan herhangi bir durum karşısında yardım isteyebilme imkanına da sahip olacaksınız.
Abant’ta Kamp Nerede Yapılır?
Göl çevresi Milli Park olarak kabul edilip koruma alına alındığından burada kamp kurmak yasak. Ancak iç kesimlerde Abant kamp alanı seçeneğiniz artıyor. Buralardan ulaşım yollarına en yakın olanları tercih etmenizde fayda var. Özellikle kış aylarında yoğun kar yağışı görüldüğü için dikkatli olmalısınız.
En ünlü Abant kamp yerleri ise:
Örmeci Yaylası Kamp Alanı
Adres: Abant Yolu Mevkii
Abant Gölü civarındaki yürüyüş parkurlarının rotasında bulunan Örmeci Yaylası yemyeşil doğası, çadır kurulmaya elverişli düzlükleriyle kampçıların favorileri arasında yer alıyor. Yılın her döneminde kalabalık kamp gruplarının geldiği Örmeci Yaylasının bitki örtüsü oldukça geniştir.
Çadırlarınızı kurduktan sonra etrafı keşfe çıkabilirsiniz. Bölgeye has mantarlardan toplayıp bunları yemenin tadına varabilirsiniz.
Büyük şehirlerin kirli havasından, taş binalarından gürültüsünden uzak doğanın kucağında yapacağınız kampla doğayla savaşmayı ve mücadele etmeyi öğrenebilirsiniz.
Sinekli Yayla Kamp Alanı
Adres: Abant Yolu Mevkii
Sinekli Yaylası Abant Gölü etrafındaki pek çok yayladan biri. Yürüyüş parkuru üzerinde yer alan Sinekli Yaylası büyüleyici doğasıyla kampçıları kendine çekiyor. Yaylanın bulunduğu alan çadır kurmaya elverişli geniş düzlüklere sahip.
Yaylada 10 civarında ev bulunuyor. Evleri ve evlerin arasındaki yollarla burası size eski zamanlardan kalma bir filmin içindeymişsiniz gibi hissettirecek. Yaylanın etrafında yürüyüş yapmak ve gezintiye çıkmak için yemyeşil bir orman bulunuyor. Yaylaya gelip sırt çantalarınız ve çadırlarınızı bıraktıktan sonra yemyeşil çimenlerin üstüne bırakıp masmavi gökyüzünü seyredebilirsiniz.
Kamp alanının bulunduğu bölgede dağ bisikletiyle etrafı dolaşabilir, su kaynaklarının yakınında mola verip Abant Dağlarından gelen buz gibi kaynak sularından içebilir, mangallarda pişen sucuk ekmek lezzetinin tadına bakabilirsiniz.
Yedigöller
Ulaşım
Yedigöller’e ulaşmak için iki seçeneğiniz var. Ya Bolu içerisinden ya da Mengen üzerinden gitmelisiniz. Biz Mengen üzerinden gidip, Bolu’dan döndük. Mengen yolu daha düzgün bir yol. Mengen üzerinden Yedigöller için takip etmeniz gereken yol şöyle. İstanbul’dan, TEM otoyolundan Ankara’ya giderken, Bolu Tünelini geçtikten sonra Yeniçağa çıkışından çıkıyorsunuz. İstanbul – Yeniçağa arası yaklaşık 290 km. Yeniçağa çıkışından çıktıktan sonra, sağa doğru Yeniçağa’ya devam edin. Yeniçağa’nın içinden geçtikten sonra Gerede tabelasını takip edin. Bir müddet sonra sola Mengen tabelasını göreceksiniz. Bu yolu takip ederek yaklaşık 20 km sonra Mengen’e geliyorsunuz. Mengen’den çıktıktan 7-8 km sonra sola doğru Yedigöller tabelasını göreceksiniz. Buralarda yol çalışması olduğu için tabelayı kaçırabilirsiniz. Mangen’den sonra 10 km gitmişseniz kaçırmışsınız demektir. Bu sapaktan Yedigöller 50 km. Buradan sonra yollar çok virajlı, ama keyifli bir yol. Yol boyunca sizi Yedigöller tabelaları yönlendiriyor. Bir müddet sonra Yazıcık’a giriyorsunuz. Yazıcık’tan çıkarken tam karşı yola girmelisiniz. Burada tabela dikkatinizden kaçabilir. Buradan sonra stabil bir yola giriyorsunuz. Bu 50 km yolu yaklaşık 1 saat 15 dakikada katediyorsunuz.
Genel Bilgiler
Yiyecek : Yiyecek bulunmuyor.
Masa/Sandalye : Tahta banklar mevcut
Su : İçme suyu mevcut.
Elektrik : Alan aydınlatması mevcut
Çadır Zemini : Toprak
Alternatif Konaklama : Bungalov
Tuvalet : Tuvaletler pek temiz değil
Ateş Yakma : Ocaklarda ateş yakılıyor
Ücret : Çadır başı 10 TL
GPS : 40.940867, 31.746783
Daha önceden özel bir işletmenin işlettiği bu yer, şu an Bolu İl Özel İdaresi tarafından işletiliyor. Kamp alanında içme suyu haricinde yemek için hiç bir şey bulunmuyor. Bu yüzden buraya gelirken tüm yeme-içme malzemelerinizi kendiniz getirmeniz gerekiyor. Adından da anlaşıldığı gibi, burada biri kurumuş olan toplamda yedi adet göl bulunuyor. Günübirlik gelenler için giriş araba başına 6 TL. Çadır kurmak isteyenler için ise, çadır başına 10 TL alınıyor. Çadırları Büyük Göl ile Derin Göl arasındaki geniş alanda kurabiliyorsunuz. Kamp alanında hem geceleri ateş yakılabilecek, hem de mangal yapılabilecek büyük taş ocaklar bulunuyor. Aynı zamanda çok temiz olmamakla beraber kadın/erkek tuvaletler mevcut.
Kamp alanındaki yedi göl sırasıyla şunlar; Seringöl, Büyükgöl, Deringöl, Kurugöl, Nazlıgöl, İncegöl, Sazlıgöl. Kurugöl gerçekten de kuru. Biz orada olduğumuz zaman içinde hiç su yoktu. Sanırız çok kısa bir zaman su biriktirebiliyor. Kapı girişlerinde göllerin kamp alanındaki konumlarını gösteren haritalar var. Bunlara bakarak kendinize bir rota çizebilirsiniz. Genellikle göllerin çevrelerinden dolaşarak 4-5 km lik bir patikada keyifli bir kaç saat geçirebilirsiniz. Büyükgöl’ün çevresini gezerken, gölün içine doğru uzatılmış çardaklar üzerinde güzel bir manzara yakalayabilirsiniz. İmkanınız var ise buraya gelirken bisikletinizi de getirebilirsiniz. Alan çok büyük olduğundan bisikletinizle de gölleri gezebilirsiniz. Buradaki göllerde aynı zamanda balık yakalamak da mümkün. Normalde resim çekmekten, balık tutmaya kadar ücret alınıyor. Ama uygulamaya geçmemiş bu kurallar.
Göllerin haricinde, birkaç tane de görülecek yer var alanda. Bunlar Dilek Çesmesi, Şelale, Gülen Kayalar, Pisagor Ağacı. Kamp alanında gezinirken sizi bu yerlere götürecek tabelaları görüyorsunuz. Burada ayrıca Nazlıgöl’ün karşısında, Bolu girişi tarafında bungalov evler bulunuyor. Çadır ile konaklamaya alternatif olarak bungalov evler kullanılabilir. Kamp alanından Bolu’ya doğru giderken 5 km sonra Seyir Tepesi denen bir yer var. Buradan kuşbakışı kamp alanını izleyebilirsiniz. Burası bölgedeki en yüksek noktalardan biri olduğundan manzarası gerçekten harika.
[googlemaps https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d334841.86317518173!2d31.894505900262793!3d40.97993195376749!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x409d1fbd3cd4d64f%3A0xa8742ffe02045ca2!2sYedig%C3%B6ller+Milli+Park%C4%B1!5e1!3m2!1str!2s!4v1427495821616&w=600&h=450]
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yedigöller’de cep telefonları çekmiyor. Cep telefonları sadece Yedigöllerden Bolu’ya doğru çıkarken 5 km sonraki Seyir Tepesi denen yerde çekiyor. Ayrıca göl kenarı olduğundan sivrisinek bulunuyor. Sinkov gibi bir sinek kovucu almanızda fayda var.
Kamp alanına belediyenin otobusleri veya minibüs felan ulasımı var mı? Varsa bilgilendirirseniz sevinirim..
merhaba, çok teşekkürler bilgilendirme için. Kamp alanında duş imkanı var mı acaba ?
Yok diye biliyorum.
ben istanbuldan çıktım geldi yemek söyledim üç adet köfte yanmış bir şekilde iki tane çorba üç tane pişmemiş kanat iki ayran ödenen para seksen milyon ayıptır verdigin hizmete bak yerin temizligine bak ödenen paraya bak bungola evlerde iki güm kalalım dedik üçyüz ellimilyon bir günlük ücreti var dediler yemek yok tv yok doga güzel havası güzel sizin verdiginiz hizmet sıfır birkere aldıgınız paralar hak degil su hemde damla su bakkallara bedava veriliyor sizde iki tl şu zihniyeti kaldırın insanlar geliyor okadar yolu nede olsa yiyecekler kalacaklar ayıptır hakkıyla yapın kazandıgınız para helal olsun
Beğenmiyorsan gelme kardeşim zorla mı?Paran yoksa biz napalım?